Хартия от камък

Иновация от Европак – вижте предложенията ни за хартия от камък!

Хартия от камък? Звучи като оксиморон, но далеч не е такъв. Европак е основен вносител и отскоро производител на първокласна каменна хартия. Това е екологичен продукт, който успешно замества увреждащото природата производство на обикновена хартия. Тя се изработва от варовик или по-точно – от калциев карбонат и много плътен нетоксичен полиетилен. Съставът ѝ я прави изумително устойчива – не пропуска вода. При полагане на допълнително покритие висококачествената каменна хартия не пропуска и киселини и мазнини.

Високата степен на издръжливост на разкъсване, на намокряне, както и антибактериалните ѝ свойства я нареждат на челните места като предпочитан материал за печат, опаковане и външна реклама.

Каменна хартия – еко алтернатива на конвенционалната

Безспорно едно от най-сериозните преимущества на иновативната хартия от камък е екологичното ѝ производство. Тя се изработва от отпадния материал от варовикови кариери и не изисква дървесина. В производството ѝ не се използва вода, какъвто е случаят с традиционната хартия. Тя е напълно рециклируема и за разлика от екструдираните и ламинирани хартии, както и пликовете от фолио – не замърсява.

При нас ще откриете варианти за многообразие от приложения. Разгледайте листите и ролите ни от камък. Хартията е бяла с външно покритие, което позволява употребата ѝ за висококачествен офсетов, цифров и флексо печат.

Предлагаме пликове от каменна хартия, запазващи продукта Ви двойно по-дълго; сгъваеми вази – иновативен артикул, който впечатлява със своя семпъл и модерен дизайн и се продава несгънат на лист, спестявайки място. Изработваме с робот протектори на млади лози и дървета. Предлагаме и листи за рисуване с изумителни резултати при работа с туш, сух пастел, акрил. Изберете един нов, модерен продукт с отлични характеристики и потенциал да пази природата!

Други приложения на хартията от камък

Менюта, покривки, подложки

Менюта, покривки, подложки

Непромокаеми, издържливи, красиви, рециклируеми
Карти за туризъм, велотуризъм, спортно ориентиране

Карти за туризъм, велотуризъм, спортно ориентиране

Непромокаеми, издържливи, сгъваеми, рециклируеми
Книги- готварски, детски за вода

Книги- готварски, детски за вода

Немокрещи се, прекрасен печат
Тефтери и тетрадки

Тефтери и тетрадки

Писането е удоволствие
Външна декорация

Външна декорация

Гъвкави, непромокаеми, издържливи
Изкуство

Изкуство

Рисуването е удоволствие
Интериорни решения

Интериорни решения

Лампиони и други термоформовани или сглобени изделия
Тапети

Тапети

Рециклируеми
Тапети

Блокчета за рисуване

Изумителни резултати с туш, сух пастел, акрилни и акварелни бои